ריכזתי בעמוד זה את מבנה הטיול, כדי לעזור למשפחות (עם או בלי ילדים) לתכנן טיול מסביב לעולם. מאחר והתוכנית עדיין איננה סופית אני עדכן מדי פעם בהתאם למה שעשינו בפועל.
משך הטיול: 14 חודש
יציאה: יוני 2010
חזרה: אוגטסט 2011, מסונכרן עם שנת הלימודים.
15/06/2010 – 30/06/2010 – אירופה הקלאסית: אוסטריה, שוויץ, איטליה
זוהי ככל הנראה העונה היפה ביותר לטייל באירופה. ההרים מושלגים, הנחלים והאגמים מלאים במים, מזג האוויר מצוין ועונת התיירות עדיין לא בשיאה.
אירופה היא נקודת התחלה טובה לטיול משפחות מסביב לעולם ממספר סיבות:
א. אירופה יפה! בתור משפחה שטיילה בהמון מקומות, לפעמים דווקא האתרים הקרובים והנגישים יחסית הם המרשימים ביותר.
ב. תמיד טוב להתחיל את הטיול באזור מוכר.
ג. היצע הטיסות מכאן למזרח גדול וניתן להשיג טיסות זולות.
סגנון הטיול הנוח ביותר לדעתנו למשפחות באירופה הוא באמצעות קראוון. נקודת ההתחלה הטובה ביותר – אליה יש טיסות זולות ובה ניתן לשכור רכב או קראוון בזול – היא מינכן.
01/07/2010 – 01/09/2010 – צפון מזרח סין: בייג'ין, ג'ינאן, צ'ינדאו
מהווה "תחנת עצירה" מצוינת בדרך לאוסטרליה ויעד אטרקטיבי במיוחד לטיולי משפחות.
סין חמה, נעימה, מיוחדת וידידותית לתייר הישראלי. אנחנו מצאנו אותה קלה מאוד לטיולי משפחות בגלל המחירים הזולים, הרכבות המצוינות בין הערים, האוכל המעולה ושפע האטרקציות המיוחדות: מקדשים, פארקים, חופים ואתרי בילוי.
עם תמרון נכון של האתרים בין ימים לוהטים (שמתאימים לבריכות שחייה, חוף ים מלאכותי ומרכזי קניות מקורים) לימים קרירים מתאימים למקדשים ולטיול בחוץ – ניתן לטייל בסין חודשיים כאשר כל יום הוא חוויה בפני עצמה.
השיקול לבחור בצפון הוא מזג האוויר, העשוי להיות גשום במקומות אחרים של סין בעונה זו (כמו שנגחאי וגוולין).
סגנון הטיול הנוח ביותר לדעתנו למשפחות הוא דירות בערים (אותן ניתן וכדאי להזמין מראש), התניידות בתוך הערים במוניות ואוטובוסים ומעבר בין הערים באמצעות רכבת.
02/09/2010 – 21/11/2010: סידני וצפון אוסטרליה – קווינסלנד
אוסטרליה היא מדינה אידיאלית לטיול משפחות. כאן תמצאו את החופים היפים והמרשימים בעולם, מפרצונים מרהיבים בצבע טורקיז, גני שעשועים, מתקנים ולגונות הפתוחים חינם בלי סוף. לכך תוסיפו את גן החיות בטבע הנמצא סביבכם – הקנגרו המסתובב חופשי ואותו ניתן ללטף, התוכים שישבו על כף ידכם והשקיעות המרהיבות.
בחודשים ספטמבר-אוקטובר מזג אוויר מצוין בצפון לפני העונה הגשומה המתחילה בסוף אוקטובר.
סגנון הטיול הנוח ביותר לדעתנו למשפחות הוא באמצעות רכב (ניתן לקנות או לשכור) ומלונות / דירות, וזאת ממספר סיבות:
א. הדלק (בניגוד לכל שאר הדברים) באוסטרליה זול ולכן אין טעם להשתמש בתחבורה הציבורית.
ב. המכוניות זולות (הן קניה והן השכרה) ולעומת זאת שכירת קראוון (מסוג מוטורהום) יחסית יקרה.
ג. המדובר בטיול ארוך יחסית (שלושה חודשים לחלק הצפוני), שעשוי להיות "צפוף" בקראוון.
ד. הנהיגה בצד שמאל של הכביש, וכדאי (גם לנהגים מיומנים) להתאמן קודם על רכב רגיל, לפני ניו זילנד.
ה. האוסטראלים פחות "ידידותיים" לקמפינג בטבע (כלומר לא באתרי קמפינג מסודרים) כפי שאנחנו ממליצים לעשות. אתרי הקמפינג באוסטרליה לדעתנו יקרים, דבר שמייקר טיול המבוסס על קראוונים.
ו. קראוון אידאלי לדעתנו כאשר האטרקציות רבות וקרובות זו לזו. באוסטרליה מרחקים עצומים בין מוקד עניין אחד לאחר, ולעומת זאת בכל אטרקציה כדאי לעצור מספר ימים. בטיול בסגנון כזה, לינה בדירה או מלון נוחה בהרבה מלינה בקראוון.
21/11/2010 – 03/02/2011 – ניו זילנד
ניו זילנד מהממת! זו ללא ספק המדינה הכי יפה בעולם (מלבד ישראל). מה אין בניו זילנד? חופים מדהימים, איים, צוקים, הרי געש, פסגות מושלגות, מעיינות חמים, נהרות, מפלים, מערות מיסתוריות ובעצם כל צורת טבע ונוף שניתן לחשוב עליה.
תוסיפו לזה את האופי הנחמד, הרגוע, הזורם ומסביר הפנים של הניו זילנדים, את המוזיאונים החדשים והחינמיים, את לשכות התיירות המצויינות המצויות בכל חור ואת הפארקים וגני השעשועים שכל אחד יותר יפה ומקורי מהשני – וקיבלתם ארץ אידאלית לטיול משפחתי.
את הזמן בניו זילנד אנחנו ממליצים לחלק שליש ל-אי הצפוני ושני שליש לאי הדרומי.
צורת הטיול המומלצת לדעתנו למשפחה עם ילדים היא קראוון, עם לינה בטבע (ולא באתרי קמפינג).
03/02/2011 – 24/02/2011: המשך הטיול באוסטרליה
חודש פברואר הוא החודש הטוב ביותר לטיול בדרום אוסטרליה. הרבה מטיילים נופלים במלכודת וחושבים שבאוסטרליה טוב לטייל בקיץ, כלומר בחודשים נובמבר-פברואר. בפועל, אוסטרליה מדינה ענקית עם אקלים מורכב בהרבה ממה שאנחנו מכירים. באופן גס, חודש פברואר גשום בצפון/מרכז קווינסלנד, אבל קייצי, חמים ונעים בסידני, קנברה ומלבורן.
סידני עיר מקסימה וכיף לחזור אליה ליומיים שלושה אחרי הטיול בניו זילנד. קנברה, שנמצאת בדרך למלבורן (והרבה טיילים מדלגים עליה) היא עיר מיוחדת שהביקור באתרים הממלכתיים שבה מוסיף מימד חשוב והכרחי על אוסטרליה.
מלבורן משלימה את הטיול באוסטרליה, יש בה קהילה יהודית ענקית והמוני ישראלים והיא מהווה נקודת יציאה (או כניסה) מצויינת לפסיפיק.
24/02/2011 – 01/03/2011: חזרה למזרח – סינגפור
מטיילים רבים עוברים בסינגפור, בגלל היותה צומת תחבורתי חשוב במזרח ונקודת עצירה להרבה חברות תעופה אבל עוצרים במדינה הקטנה רק ליום או יומיים.
אנחנו היינו חמישה ימים והצטערנו שלא נשארנו עוד.
סינגפור מדינה מיוחדת, נקייה (אם כי פחות ממה שמתארים), בטוחה ומלאה באטרקציות שעשועים מצד אחד ופולקלור ותרבות מצד שני. האוכל בסינגפור מצויין וזול (לא לחינם היא קיבלה את התואר "בירת האוכל של אסיה") וכך גם התחבורה.
בין הסיורים במקדשים, באי התענוגות סנטוסה ובפוד קורט הענקיים אפשר לשוטט בקניונים האין סופיים.
הקפידו לא לאכול או לשתות בתחנת הרכבת (קנס שך 500 דולר), לא לזרוק מסטיק ברחוב (קנס של 1,000 דולר לעברה הראשונה וקנס בתוספת עבודות שירות של ניקוי הרחוב לעברה חוזרת) ולא לצייר גרפיטי (קנס בתוספת מלקות!) ומובטח לבם ביקור מהנה ועמוס חוויות.
01/03/2011 – 24/03/2011: תאילנד – פוקט
איו על תאילנד! ואין על המזרח.
אוכל מעולה, מסזים מפנקים, חופים קסומים, בתי מלון שהם בעצם ארמונות קטנים. כל אלו מתובלים במקדשים מרהיבים ובאטרקציות מיוחדות לילדים כמו
רכיבה על פילים.
24/03/2011 – 04/04/2011 – הונג קונג
מדהים כמה אנשים יכולים להצטופף על מדרכה אחת. הונג קונג, מלבד היותה שער כניסה נוח לסין, מלאה באתרים מיוחדים בעיר ומחוצה לה. אבל החוויה החזקה ביותר בעיר האורות – מנהטן של המזרח – היא פשוט לעמוד ברחוב הסיני, להריח את ריחות ההמולה ולהתבונן במיליוני בני האדם..
בין הארוחות המדהימות בקפה דה קוראל, אנחנו ממליצים למשפחה עם ילדים לשוט שוב ושוב על המעבורות, לבקר באיים השונים ולעשות שופינג בשווקים האינסופיים הפטורים ממס.
05/04/2011 – 29/05/2011 – חזרה למזרח סין
אמנם התאהבנו בבייג'ין עוד בביקור הקודם, אולם הסיבה שחזרנו הייתה מפגש מרגש עם המשפחה המתגעגעת, ש-"קפצה" לבקר במזרח. פגישה עם המשפחה בטיול ארוך של 14 חודשים היא אירוע מיוחד, אשר "שבר" את שגרת הטיול והיה אחד החוויות המיוחדות בו.
בלי קשר לפגישה, מצאנו את מזרח סין (שוב) מרתקת, מרגשת ומלאת חוויות.
בין עצי הדובדבן הפורחים בעונה זו של השנה למקדשים הרוחניים והמפוארים, זכר לעבר העשיר, אנו ממליצים למשפחות עם ילדים לבקר במוזיאונים הענקיים, בפארקי השעשועים המצועצעים ובאתרים ההיסטוריים בטאיאן, נאנג'ינג ושנגחאי.
29/05/2011 – 30/06/2011 – קוריאה הדרומית
לא תכננו במקור לבוא לקוריאה. מאחר ולא יכולנו להאריך יותר את הויזה לסין "קפצנו" למדינה השכנה.
לשמחתנו, המשפט "כל שינוי לטובה" התאים ביותר למציאות החדשה: גילינו ארץ מרתקת, יוצאת דופן ושונה מכל מה מה שהכרנו עד היום. שילוב של היסטוריה מפוארת עם נופים וטבע – וכל אילו מתובלים (תרתי משמע) במסעדות אקסקלוסיביות, תלבושות ססגוניות, מנהגים מקוריים וייחודיים, הכנסת אורחים מכל הלב ואהבה (אם לא הערצה) לישראל.
אנחנו ממליצים למשפחות עם ילדים לטייל בארמונות סיאול, לצאת למסלולי הליכה בשמורת סאורקסאן, לחזור אלף שנה אחורה בגיאונג'ו בירת ממלכת סילה, ולעשות "בטן גב" בחופים של בוסאן.
01/07/2011 – סין
הפלגת לילה החזירה אותנו לסין, בפעם השלישית בטיול.
אנחנו מתחילים את גיחתנו השלישית למדינה המרתקת בהתפנקות בעיר הנופש דליאן, בה אנו רוחצים בחופים הקסומים ומצטלמים עם החתנים והכלות שעולים לרגל לעיר הקייט.
דווקא לקראת סוף מסענו אנו מגבירים את הקצב, ובמסלול קווי עוברים את שניאנג, בייג'ין, דאטונג, חחוט ומשם בטיסת פנים לעיירת הגבול ארליאן.
כמתוכנן, אנחנו נפתרים מכמעט כל הציוד והקניות שלנו ושולחים (במצטבר) בדואר לישראל כ-140 ק"ג. מסין נמשיך את המסע עם תיקי גב בלבד!
לאחר מחקר מעמיק על הדרך הנוחה לחצות את הגבול המונגולי אנו עולים (בלי לוותר על כמה הרפתקאות) על רכבת לילה שמובילה אותנו לאולן באטור – בירת מונגוליה.
מונגוליה-
הרבה התלבטנו אם מונגוליה, אשר בה מתקבל הרושם כאילו הזמן עצר מלכת, מתאימה לטיול עם ילדים.
לאחר בדיקות רבות, ולאחר שהגענו למסקנה שאנחנו בעצם כבר "טיילים מנוסים" אנחנו שוכרים נהג וג'יפ וטועמים קצת מהנופים הפראיים של המדינה.
אווירת "סוף טיול" באוויר וכולנו כבר חושבים על ישראל. כל קטע שאנחנו עוברים ברכבת הטרסט מונגולית ואחר כך הטרנס סיבירת מקרב אותנו הבייתה.
רוסיה-
אנחנו עוברים ומטיילים בארבעת מתוך חמשת הערים הגדולות ברוסיה: אודן אודה, אירקוצק, נובוסיבירסק ומוסקבה.
בדרך אנו עוצרים למספר ימים באגם באיקל המיוחד, לאורכו אנו מהלכים במסלול המסילה ההיסטורי.
אוקריאנה-
טיסת בוקר מביאה אותנו ממוסקבה לקייב, בירת אוקראינה.
בנסיון אחרון להנות ולמצות כל רגע מסובב עולם אנו מסיירים באתרים המרכזיים בעיר. טיסת לילה מנחיתה אותנו בבן גוריון, בדיוק 14 חודשים מהרגע שיצאו. תם (ולא נשלם) סובב עולם.
רעיון נפלא!
שלום
איך אפשר ליצור איתך קשר?
כאן:
https://sovevolam.com/contact/
היה יפה אם הייתם מוסיפים מפה של כל ארץ והמסלול שעשיתם בה 🙂
צודק בהחלט! זה יכול לעזור לעוד משפחות או תרמילאים לתכנן את הטיול.
אם נמצא כמה ימים פנויים נעשה קצת סדר ונוסיף.
שלום רב
אנחנו זוג בני 35 עם ילדה בת שנה וחצי ועוד אחד בדרך.
אנחנו מפנטזים על טיול דומה עוד כשנה שהילדים יהיו בני 8 חודשים ושנתיים וחצי.
על סמך הניסיון והחוויות שלכם, מה דעתכם והמלצותיכם על הסכנות/קשיים בטיול ככזה בגילאים כאלו.
קודם כל כיף לשמוע שעוד זוגות מתכנננים מסע דומה. השורה הראשונה (והאחרונה) היא שזו חוויה מיוחדת ש-"מקפיצה" את הילדים, ואפשר להתמודד עם כל הקשיים.
לגופו של עניין-
1. תבדקו טוב את נושא החיסונים. חיסונים שניתנים בגיל שנה הם חיסונים חשובים – אולי אפשר להקדים חלק. אם אין ברירה וצריך לקבל את החיסון בחו"ל תבררו בדיוק את השמות וההרכב לפני שאתם יוצאים.
2. ילדים קטנים נוטים להצטנן, לחטוף וירוסים וכו'. לכן כדאי לקחת מהארץ מלאי של תרופות מוכרות (כולל אנטיביוטיקה) למידת הצורך.
3. תצטיידו מישראל (וגם במעבר מארץ לארץ) בחיתולים, מגבונים ומזון לתינוקות. יש מקומות שבהם הדברים הללו לא טריויאליים או שתאלצו לעשות כמה ניסיונות עד שתמצאו את מה שמתאים לכם.
קחו כמה מוצצים מהסוג שילדיכם אוהבים.
4. מנסיון עם הילדים שלנו כשהיו קטנים – בזמן הטיסה תינוקות לא תמיד יודעים לאזן לחצים, ולכן האוזניים עלולות לכאוב להם. בקבוק (או הנקה) בזמן המראות/נחיתות יכול לעזור. שימו לב שתינוק/תינוקת מתחת לגיל שנתיים לא משלם על כרטיס במטוס (רק מיסי נמל). זה כמובן נהדר, אבל מצד שני אתם גם לא מקבלים מושב עבורו/עבורה. כהורים שטסים עם תינוק רוב הסיכויים שתקבלו את המושבים הקדמיים – שהם נוחים ומרווחים יותר. תנסו להגיע לצק אין מוקדם (וכך לוודא שתקבלו מושבים אלו). אם אתם מאחרים לצ'ק אין אתם יכולים להתקשר לדלפקים של החברה, להודיע שאתם בדרך ולבקש שישמרו לכם את המושבים.
5. תצטיידו במינסע טוב (אולי אפילו שניים) שנוח גם לכם וגם לילדים. תעשו ניסיונות בהיקף דומה למסלולים שאתם מתכננים בחול עם המינסע עוד בישראל.
6. קחו שתי עגלות / עגלה וטיולון! גם לילד בן שנתיים וחצי לא תמיד קל ללכת. כשאתם בוחרים עגלות שימו לב לגודל העגלה (שתי העגלות צריכות להיכנס לרכב/קראוון/רכבת..) ולנוחות העגלה גם לכם וגם לילד.
7. שלבו בתוכנית הטיול שלכם הרבה אתרים לילדים כמו גני שעשועים, משחקיות, גני חיות וכו'. אל תהססו להוריד אתרים שלא מתאימים לילדים קטנים כמו מסלולים קשים, מקומות שבהם מזג אוויר קיצוני וכו'.
8. תצטיידו במלאי גדול של צעצועים, דיסקים עם מוזיקה לילדים, הפעלות וכו'.
9. תצטיידו עוד מהארץ בקרם הגנה מהשמש שמתאים לתינוקות ובתרסיס נגד יתושים. הדבר האחרון שיתחשק לכם לעשות בסין הוא לחפש דובר אנגלית שיתרגם לכם את האותיות הקטנות על קרם הגנה כזה או אחר..
10. קחו בחשבון בחישובים הכלכליים שאתם עושים לפני הטיול שביטוח לאומי מפסיק לשלם את קצבת הילדים לאחר 4 חודשים של שהייה בחול.
יש עוד הרבה המלצות הקשורות למדינות/מקומות ספציפיים. במקומות שונים בעולם מתיחסים לילדים קטנים / תינוקות באופן שונה ממה שמקובל במערב. לדוגמא בסין אנשים זרים ירצו כל הזמן להרים/לחבק/להצטלם עם הילדים שלכם.
מה המסלול שעליו חשבתם? לכמה זמן?
בכל מקרה, נשמח להיפגש איתכם כשנגיע לארץ, לשמוע את התוכנית המפורטת ולתת עוד טיפים.
שאלה קטנה – מחודש פברואר עד אוגוסט אתם מתכננים להישאר באוסטרליה???
תודה!
אוסטרליה נחמדה, אבל לא עד כדי כך..
לקראת סוף פברואר אנחנו מתכננים לטוס לסינגפור, ומשם אחרי כמה ימים לפוקט שבתאילנד. פרטים בקרוב..
תודה רבה על התשובה המפורטת והנדיבה.
אנחנו חושבים לצאת ביוני 2012 וללא תאריך מסויים לחזרה, עד שימאס או שהכסף יגמר.
מפנטזים לראות את יפן,סין,סינגפור,תאילנד,ניו זילנד,אוסטרליה,ארה"ב,אירופה.
החשש העיקרי שלנו אינו לוגיסטי אלא כלכלי.
אין לנו חסכונות (רכישת דירה,רכב, ילדים,חיים…) והמימון לטיול יבוא ממכירת הדירה ואנחנו חושבים על היום שבו נחזור ועל הבסיס אליו נחזור.
שנינו עובדים בתפקידים בכירים וקצת חוששים לחזור ולהתחיל שוב בתפקידים בכירים פחות וללא בסיס כלשהו.
מטרת הטיול העיקרית היא פסק זמן מהמרדף החומרי ופשוט להיות אחד עם השני והילדים , לעצור את המירוץ השואב שמטרתו אינה ברורה ולא בטוח שמוסכמת עלינו. בסתר ליבי (מיקי) אני מצפה לפתוח את הראש, להתחבר שוב לתשוקות שלי ואפילו לחזור לארץ עם שלל רעיונות עסקיים.
השאלה שאנחנו שואלים את עצמנו היא מתי הכי נכון לעשות טיול כזה בהיבט הילדים ומתי בהיבט הכלכלי.
האם אתם יכולים לעזור לנו אם השערה תקציבית לטיול כמו שלכם? אפילו ממוצע חודשי יהיה טוב.
מה הקשיים העיקריים שאתם יכולים להכין אותנו אליהם?
האם טיול כזה באמת משנה את החיים כמו שאני מפנטז?
שוב תודה על הנדיבות והזמן
מיקי,שרית,אווה וברק.
לסוגיית התקציב, מאחר ואנחנו משתמשים ב-תוכנה לניהול תקציב (בשם HandWallet) אנחנו יכולים לתת מספרים מדוייקים ולא רק השערה (-:
תכננתי לייחד לזה מאמר בסוף (כשגם יהיו כל הנתונים) אבל בינתיים אני יכול לכתוב כמה תובנות:
1. הטיול בחו"ל זול מהחיים בארץ! חד משמעית! אפילו במדינות יקרות כמו ניו זילנד ואוסטרליה הוצאנו פחות מאשר בארץ. במקום לשלם אלפי שקלים על מחירי גני הילדים המנופחים, הארנונה שלא ברור לאן הולכת ועל ערוצים מטופשים בכבלים השתמשנו בכסף לפארקים, מוזיאונים, גני שעשועים וכו'.
2. את הדירה שלנו בארץ השכרנו – דבר שמממן כשליש/רבע מעלות הטיול!
3. אירופה, אוסטרליה וניו זילנד יקרות. ההוצאה לחמשתנו בממוצע (ועם הרבה תכנון) 18,000 ש"ח בחודש. העלות הגבוהה נובעת בראש ובראשונה ממחירי הדיור הגבוהים (או מחיר שכירות הקראוון). קראוון הוא הג'וקר של הטיול – ניתן לטייל איתו הכי טוב – אבל הוא גם יקר. לכן, צריך להתייחס ליום טיול בקראוון (וליום טיול בכלל בארצות מערביות) כאל משאב יקר.
4. סין, הונג קונג, סינגפור ותאילנד זולות. ההוצאה לחמשתנו בממוצע 12,000 ש"ח בחודש. גם זה לאחר השקעת הרבה אנרגיה בתכנון וחיפוש באינטרנט.
5. שילוב של חצי מהזמן במזרח (הזול) וחצי בארצות מערביות (היקרות) צפוי להביא לממוצע חודשי של 15,000 ש"ח.
לזה צריך להוסיף את עלות הטיסות – כ- 40,000 ש"ח לחמישתנו. חיבור של המספרים מגיע ל- 250,000 ש"ח ל-14 חודשים (ומזה צריך כאמור להפחית את הכסף שמתקבל מהשכרת הדירה). זה בהחלט הרבה, אבל לא צריך למכור את הדירה בשביל להגשים את החלום..
החישוב כמובן מאוד אינדיבידואלי ויכול להשתנות בגלל המון פרמטרים.
לסוגיית משך הטיול-
גם אני בערך לפני שנה חשבתי שניתן לטייל לנצח.
מעשית, לפעמים קשה גם להיות נוודים וכולנו מתגעגעים לפעמים לחיים הרגילים וה-"שגרתיים" שלנו בארץ: בית הספר, החברים, העבודה המתישה בהי טק וכו'.
קיימות משפחות שהחליטו שהם מטיילים בלי הגבלה – אולם מספרם קטן. בדרך כלל גם המשפחות האלו התאהבו בסוף במקום מסויים והישתקעו בו, או חזרו לישראל.
אנחנו מאמינים שהילדים צריכים מסגרת, בייחוד מכיתה א' ומעלה ותקופה של יותר משנה ללא מסגרת עשוייה להיות בעייתית. לפיכך נקבע גם תאריך החזרה לארץ – ה- 15 באוגוסט, לפני פתיחת שנת הלימודים.
ובאופן כללי-
אם הטיול שינה את חיינו – עדיין מוקדם להגיד.
אלו דברים שניתן לשפוט אותם רק לאורך שנים, ורק בהתבוננות לאחור.
מה שניתן להגיד בשלב זה הוא שאנחנו מאוד נהנים, מרגישים שמתפתחים רגשית ונפשית ושזאת חוויה טובה שתמיד נזכור ותמיד נתגעגע אליה.
הי,
אנחנו משפחה עם 3 ילדים , מתכננים להיות באוסטרליה וניו זילנד כחודשיים (אוק – נוב') . ניו זילנד די ברור מה נעשה ..
לגבי אוסטרליה – התכנון הכללי הוא מסדני לקריינס , תוכלו להמליץ על הפארקים / אתרים היותר אטראטיבים לאורך המסלול הזה ?
אנחנו מאוד בכיוון של שמורות טבע , טראקים קצרים. כמו כן , הזכרת באחת הכתבות שהיה לכם מנוי שנתי לפארקיים ( פארקי שעשועים ) , איך עושים מנוי כזה ? האם זה כולל גם שמורות טבע ?
שאלה קטנה לגבי ניו זילנד – האם מותר לעשות חניית לילה עם קרוואן בכל מקום או רק בקמפינג ? איזשהם מנווים/כרטיסי חבר שאתם ממליצים לעשות בניו זילנד ?
תודה אלון ואורית
האם אתם מתכוונים להקדיש חודשיים לאוסטרליה וניו זילנד ביחד? לדעתי זה קצת לחוץ. אם זו מסגרת הזמן הייתי מקדיש יותר לניו זילנד על חשבון אוסטרליה, בייחוד אם אתם בקטע של נוף וטבע. הרבה אנשים מתאכזבים מאוסטרליה אחרי ניו זילנד. במקרה שלכם עדיף בלי קשר להתחיל מאוסטרליה שכן בניו זילנד באוקטובר עשוי להיות קריר.
לסוגיית המסלול באוסטרליה-
המקומות שבהם הייתי עוצר (פחות או יותר לפי הסדר) הם סידני (עיר יפיפיה), ניו קאסל, קופס הרבור, ביירון בי (חובה), הגולד קוסט (חובה), ברייסבן, נוסה (חובה), הרווי ביי, ארלי ביץ (חובה), קריינס ואם כבר הייתי מגיע עד לשם הייתי מצפין עוד קצת עד קייפ טריבוליישן. איך תכננתם לטייל באוסטרליה? קחו בחשבון שהמרחקים גדולים והרבה קטעים במסלול לדעתנו חלשים – עד כדי כך שבחרנו לעשות אותם בסוף יום טיול, על חשבון יום גשום שנוצל להתקדמות וכו'.
לסוגיית פארקי השעשועים-
בגולד קוסט חמישה פארקי שעשועים גדולים, של שתי חברות. הדיל שהצלחנו להשיג מיועד במקור לתושבי אוסטרליה (רשמנו את הכתובת של המלון בסידני ככתובת המגורים) והוא כלל שני פארקים ב- 99 דולר אוסטראלי לאדם, לתקופה של כ-10 חודשים. מחיר מנוי כזה בלי המבצע כ- 250 דולר אוסטראלי. ניתן לבצע הזמנה באינטרנט ואז להגיע ולהפיק את הכרטיס – תחפשו את האתר של DreamWorld ותכנסו לדף של המנויים.
דיל שיכול אולי יותר להתאים לכם בגלל לחץ הזמן הוא ביקור חד פעמי בכל אחד מהפארקים ב- 100 דולר. מכרו אותו בזמן שאנחנו ביקרנו בסוכנויות נסיעות ומשרדי כרטיסים בגולד קוסט.
לסוגיית הפארקים הלאומיים ומסלולי הליכה קצרים באוסטרליה-
יש המון, פירטנו כמה מהם בבלוג תחת קווינסלנד או ניו סאות' ויילס אבל הם ברובם מתגמדים לעומת ניו זילנד – ארץ הטראקים.
אחד המפורסמים שעליהם ויתרנו הוא האי פרייזר. יש המון מטיילים שיגידו לכם שזה האתר מספר אחד באוסטרליה, אבל אנחנו מצאנו את האיים סביב אוסטרליה (ובייחוד פרייזר) יקרים מאוד ולא אטרקטיביים. לכל מי ששאל למה אנחנו מוותרים על איים סביב אוסטרליה הסברנו שבחרנו שניי איים מתוך המבחר – האי הצפוני והאי הדרומי של ניו זילנד…
יש הצדקה לאיים רק אם אתם מתכוונים לצלול.
אם כבר ללכת לאי הייתי ממליץ על מגנטיק (ליד טאונסביל) ו אחד מאיי וויט סאנדיי.
לגבי ניו זילנד-
בשמורות טבע אסור לישון. מחוץ לערים, בטבע מותר (ורצוי) לישון.
בתוך הערים לפעמים מגרשים קראוונים ולפעמים לא.
מקווה שעניתי על הכל,
דוד
הי ,
תודה על התשובה המפורטת , בהחלט ניקח בחשבון את ההמלצות
תודה רבה !!
שלום לכם.
אנחנו משפחה עם ילד בן שנה וחצי (יהיה בן שלוש בטיול ) מתכננים לעשות טיול בניו זילנד של שלושה חודשים אוקטובר – דצמבר 2012.
רצינו לדעם כמה עולה לשכור קראוון והאם כדאי? או שכדאי לנסוע בוואן?
ואיזה מסלולים או אטרקציות כדאי לנו לעשות?
וכמה כסף בכלליות צריך לחסוך לטיול כזה?
דרך אגב ממש אהבתי את הרעיון הזה של טיול סובב עולם. ( יום אחד גם אנחנו נעשה) מאחלת לכם בהצלחה!
תודה רבה
נעמי.
ניו זילנד יפיפיה והדרך הטובה ביותר לטייל בה היא לדעתנו שילוב של קראוון ורכב שכור+דירות.
עלות הקראוון שאנחנו לקחנו (נכון לנובמבר 2010 ומתאים ל-6 אנשים) היתה 469 ש"ח ליום, לתקופה של 50 יום.
לסכום הזה התווספו ההוצאות הבאות:
– 540 ש"ח בגין איסוף שונה מנקודת ההתחלה – לקחנו את הקראוון באוקלנד והחזרנו בקרייסטצ'רץ'
– 1,120 ש"ח בגין מעבורת לאי הדרומי, כולל חמישה אנשים
– סכומים קטנים בגין מילוי גז בישול וחומר לניקוי השירותים הכימיים
הדירות והרכב מתאימים יותר לאיזור הצפוני ולערים אוקלנד וקרייסטצ'רץ' בתחילת וסוף המסלול.
השיקול לבחור בקראוון ולישון בטבע הוא לטייל נטו, בלי להתעסק עם מציאת מוטלים, דירות וכו'. כשמטיילים עם הקראוון ומשלבים לינה בטבע לא צריך לתכנן מראש כמה זמן להקצות לכל אתר, לא צריך לוותר על מקומות בגלל מזג אוויר לא טוב ולא מבזבזים זמן (וכסף) על לוגיסטיקה. גם הוצאות האוכל נמוכות שכן אפשר לבשל בנוחות בקראוון במקום לאכול בחוץ.
קראוון טוב כאשר מטיילים באיזור יקר (כמו ניו זילנד) וכאשר יש המון אתרים בטבע, במרחקים יחסית קצרים, ובכל אתר נמצאים זמן קצר.
פגשנו המון מטיילים בניו זילנד שבחרו לטייל בשיטות שונות-
המפגש המרתק ביותר היה עם משפחה ישראלית (זוג עם שתי בנות) שקנו רכב ומכרו אותו בסוף הטיול ובמהלך הטיול ישנו באוהל.
בחלק מהימים הלינה שלהם הייתה באתר קמפינג מסודר, בעלות של כ- 50-70 ש"ח ללילה, וכשישנו בטבע – חיני חינם.
תיאורטית, אם מטיילים בדרך כזו ומשתמשים חצי מהזמן באתרים מסודרים וחצי מהזמן לנים בטבע, מגיעים לסכום של כמה עשרות שקלים ליום למשפחה על הלינה והרכב!
צעירים (ופגשנו המון) קונים ואן וישנים בו, ומתקלחים (לפעמים) במקלחות ציבוריות.
גם בדרך זו הלינה והתחבורה צפויים לעלות כמה עשרות שקלים ליום לקבוצה, אבל לא בטוח עד כמה זה מתאים למשפחה עם ילדים.
בנוסף, שוק הרכב בניו זילנד עונתי מאוד (המחירים עולים בתחילת עונת התיירות ויורדים בסוף התקופה) – דבר שמגדיל את אלמנט הסיכון כשמוכרים את הרכב.
לסוגיית האתרים-
יש המון ורובם מדהימים. פירוט המקומות שבהם היינו תחת הקטגוריה "ניו זילנד – אי דרומי / צפוני".
לא לוותר בשום אופן על מפרץ האיים בצפון, רוטורואה, הר קוק, הקרחונים פוקס וג'וזף, וואיטומו וכמובן מילפורד.
תודה רבה
הי נהנתי לקרוא ולראות את התמונות , רציתי לדעת דרך איזו חברה שכרת את הקראוון ?
שלום אורן
אנחנו זוג בני 57 מתכננים טיול סובב עולם לשנה כשהכונה להתחיל מזרחה ולאחר מכן דרומה
לאוסטרליה וניו זילנד תאריך מתוכנן לתחילת הטיול ינואר פברואר 13. נשמח לטיפים לגבי מקומות ותאריכים
תודה ראובן
כמעט חמש שנים שנים מאז שחזרתם והבלוג עדין פרקטי ומעורר השראה. אנחנו מתכננים לנסוע בקיץ לשנה למזרח וניו זילנד. אחלה מידע ותשובות מפורטות. תודה רבה!!!
האם יש טיולים כאלו בתכנון בעתיד
מה לוח הזמנים והמחיר ?
שלום רב
מרגש לקרוא את החוויות שלכם.
אנחנו זוג בני 55 שמעוניינים לצאת לטיול חצי שנה לחצי עולם ושנה אחכ חצי שנה נוספת לחצי עולם שני..
נשמח להמלצות
תודה!